David Austin

 

David Austin angol nemesítő lelkes gyűjtője és szakértője a rózsák valamennyi típusának…

 

Meilland

 

A Meilland Franciaország egyik legnagyobb rózsanemesítő és forgalmazó cége…

Kordes

 

A németországi W. Kordes’s Söhne cég több mint 30 országban értékesíti kerti és vágórózsáit…

David Austin

 

David Austin angol nemesítő lelkes gyűjtője és szakértője a rózsák valamennyi típusának. Mintegy 50 év intenzív nemesítőmunka eredményeként rózsái ötvözik a régi, hagyományos angol rózsák alakját, illatát a modern kor rózsáitól elvárt többszörös virágzással (remontálás). A virágváltozatok bőségét és illatuk sokféleségét tekintve valószínűleg alig néhány gyűjtemény vetekszik az övével. Az 1926-ban született David CH Austin még mindig tevékenyen dolgozik shorpshire-i kertészetében, munkájában idősebb fia, David segíti.

A David Austin gyűjtemény több mint 800 rózsafajtából áll, melyek közül csaknem 200 fajtát hoztak forgalomba. Jellemzőjük, hogy nagyon könnyen nevelhetők, és minden típus megtalálható közöttük: futók, kapaszkodók, hagyományos rózsák, bokorrózsák, botanikai fajok és modern rózsák.

Kertjében a rózsatövek harmonikus egységbe olvadnak a többi cserjével és lágyszárú évelőkkel, tökéletes otthonra találnak a vegyes szegélyágyakban

Meilland

 

A Meilland Franciaország egyik legnagyobb rózsanemesítő és forgalmazó cége. A vállalkozás 100 %-ban családi tulajdonban van, akik 6 generációra visszamenőleg foglalkoznak rózsával. Évente 12 millió rózsatövet forgalmaznak világszerte, leányvállalataik vannak Spanyolországban, Marokkóban, Hollandiában és az Egyesült Államokban.

Kordes

 

A németországi W. Kordes’s Söhne cég több mint 30 országban értékesíti kerti és vágórózsáit. Évente 3,5 millió tő rózsát adnak el közvetlenül, illetve viszonteladóikon keresztül. (német, angol, francia)
Több mint 20 éve, 4 generáción átívelő tradicionális rózsatermesztő család.
Legendás klasszikus rózsáktól a legújabb fajtákig minden megtalálható a fajtalistájukon: Snow White, Lilli Marleen, Mercedes, Grande Amore, Rotilia Lions Rose és még sokan mások.